Діаспорські колективи виступили на різдвяному концерті в Торонто

Діаспорські колективи виступили на різдвяному концерті в Торонто

Фото
Укрінформ
У Торонто (Канада) відбувся великий Різдвяний концерт за участю діаспорських колективів – дитячого хору «Жайвір», молодіжного ансамблю «Пролісок», жіночого хору «Діброва» та мішаного хору «Крещендо».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «Ансамблі Сум».  

Диригентами були Олеся Коник і Павло Фондера, концертмейстерами – Оксана Скіра та Лориса Кухаренко, солістами – Емма Шостак та Антоніна Ласкаржевська.

Зауважується, що надзвичайно зворушила присутніх пісня «Спи маленький козачок» «(Жайвір» і «Пролісок»), яку присвятили українським дітям.

У концерті також брали участь: група «Кобзарі» (диригент народний артист України Віктор Мішалов), Тріо Родини Скіри (Оксана, Марта і Христина), на ударних вигравав Олександр Левкович. Ведуча – Надя Ґерелюк.

«Мелодії органу, колядки, чудова різдвяна атмосфера», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Ліга українок Канади відділ Торонто організувала благодійний базар, на якому продавали солодке, яке напекли членкині Ліги та прихильниці. Дохід призначений для Фонду «Приятелі Збройних сил України».

Нагадаємо, виступом у канадському Торонто завершився цикл патріотичних концертів українського жіночого хору «Веснівка» та Українського чоловічого камерного хору Торонто, які раніше дали концерти у Детройті та Клівленді (США), а також у Лондоні (Онтаріо, Канада).

Фото: Олексій Матвієнко і Богдан Попович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-