У Торонто відбувся концерт діаспорських хорових колективів

У Торонто відбувся концерт діаспорських хорових колективів

Фото, відео
Укрінформ
Виступом у канадському Торонто завершився цикл патріотичних концертів українського жіночого хору «Веснівка» та Українського чоловічого камерного хору Торонто, які раніше дали концерти у Детройті та Клівленді (США), а також у Лондоні (Онтаріо, Канада).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

Артистів приймала заповнена «Runnymede United Church». Поряд з вищевказаними колективами в концерті брала участь ​​Капела бандуристів Канади.

«Репертуар, позначений патріотичною тематикою, включав твори «місцевого» Зеновія Лавришина, а також Авдієвського, Китастого, Лепкого та інших видатних композиторів», – написав він.

Концерт доповнювали різноманітні відеоролики, котрі демонструвалися під час перерв. На завершення хори разом виконали «Боже великий Єдиний».

«Особливо дякуємо диригентам Галині Квітці Кондрацькій, Назару Лозинському, Павлу Фондері та концертмейстеру Ользі Білейчук за творчість, професіоналізм та невтомну працю в популяризації української культури», – подякував Хав'єр Апонюк Савич.

Нагадаємо, Ліга українок Канади – відділ Торонто запросила на 6-й благодійний концерт класичної музики «Musical Fridays», присвячений 90-й річниці відзначення трагедії українського народу – Голодомору. Захід відбудеться 24 листопада.

Фото: Хав'єр Апонюк Савич / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-