Святий Миколай завітав до українських дітей у Стамбулі, Ізмірі та Бурсі

Святий Миколай завітав до українських дітей у Стамбулі, Ізмірі та Бурсі

Фото
Укрінформ
У Туреччині Святий Миколай відвідав у Стамбулі, Ізмірі та Бурсі понад 1000 українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі.

«Святий Миколай творить дива. Якщо вам потрібна допомога - зверніться до нього, і він обов'язково здійснить це. А ми вкотре загадаємо одне бажання на всіх – нашу Перемогу», – сказав генконсул Роман Недільський перед початком святкової вистави у Стамбулі.

Дружина генконсула Людмила Недільська додала, що Святий Миколай народився на території сучасної Туреччини в провінції Лікія, де нещодавно Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій очолював Службу.

Вона висловила подяку Його Всесвятості за постійні підтримку і молитви за український народ.

«Ми дякуємо театральному колективу Копичинецького міського центру культури і дозвілля та чудовим акторам, які подарували всеохоплюючу атмосферу свята дітлахам і дорослим. Ми всі разом співали «Ой у лузі червона калина» у Бурсі, разом з акторами танцювали на сцені та ділились секретами зі Святим Миколаєм в Ізмірі, зробили мільйони фотографій в Стамбулі. Наші герої доторкнулись до кожного серця і наповнили душі вірою в Перемогу», – подякували у Генконсульстві.  

За повідомленням, Святий Миколай і його помічники змогли приїхати в Туреччину за сприяння компанії Гюнсел / Gunsel, а Bosphorus Development доставив дітлахам смаколики з України.

Генконсульство також подякувало Товариству українців в Бурсі - Bursa Ukraynalılar Derneği, Nilüfer Belediyesi та Гьоркему Шехсувару за підтримку акторів у Бурсі, Об'єднанню українців Ізміра / İzmir Ukraynalılar Derneği та Uğur Semih Akdemir за опіку в Ізмірі. Окрема подяка – Українському культурному товариству – Ukrayna Kültür Derneği та вчителям Міжнародного ліцею імені Т.Шевченка в Стамбулі за чуйність і готовність прийти на допомогу.

Нагадаємо, 1 грудня у столиці Туреччини – Анкарі – відбулася святкова вистава до Дня Святого Миколая для маленьких представників української діаспори.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-