В Анкару до української діаспори завітав Святий Миколай

В Анкару до української діаспори завітав Святий Миколай

Укрінформ
У столиці Туреччини 1 грудня відбулася святкова вистава до Дня Святого Миколая для маленьких представників української діаспори.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Попри всі складнощі в Україні, Миколай прибув. Ми робимо це для того, щоб ви не забували, по-перше, звідки Миколай. А він звідси, з цієї землі. А друге - звідки ви і хто ви є. Ви - українці. Це гордо, це важливо і цим ми маємо пишатися”, - сказав перед початком заходу Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Свято відбулося за організації та підтримки Посольства України в Туреччині та Української спілки в Анкарі та турецької компанії Haribo.

“Ми доклали максимальних зусиль, щоб на сьогоднішнє свято до вас завітав сам Миколай і гурт “Колоритми”. Мені дуже хочеться бачити ваші щасливі посмішки, радісні очі та чути дитячий сміх. Ваші серця надихають нас, дорослих, робити дива. Маю надію, що сьогоднішнє свято принесе те саме надзвичайне диво й запам'ятається вам надовго”, - сказала дружина посла України Катерина Боднар.

Свято святого Миколая в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Окрім виступу української творчої групи “Колоритми”, вихованці суботніх студій при Українській спілці в Анкарі виконали “Щедрик, студією малювання “Пташечка”, яка діє при Українській спілці в Анкарі, було організовано майстер-класи для дітей. Діти отримали солодкі подарунки та книжки українською мовою «Оповідки з бабусиного подвір’я» Ольги Харишиної.

Читайте також: Новорічна поштова резиденція відкрилась у Києві

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня у Туреччині відбудеться перший показ «Мавки» українською мовою на широкому екрані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-