Колектив МІОКу зустрівся з віцепрезиденткою СКУ Дзвінкою Качур

Колектив МІОКу зустрівся з віцепрезиденткою СКУ Дзвінкою Качур

Укрінформ
Команда Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» 30 листопада мала нагоду поспілкуватися з Дзвінкою Качур – віцепрезиденткою Світового конгресу українців у країнах Африки, науковою співробітницею Університету Стелленбош у Кейптауні (ПАР).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті МІОК.

«Дзвінка Качур – надійна партнерка нашого Інституту, за її ініціативи та сприяння науковці МІОКу здійснили спільне дослідження «Українці Південно-Африканської Республіки: суспільство, ідентичність, майбутнє» (2019 рік)», – повідомили в Інституті

Гостя, яка була президенткою Асоціації українців у Південно-Африканській Республіці у 2017–2021 роках, подарувала міоківцям примірник англомовного перекладу результатів дослідження та розповіла про діяльність українських громад у ПАР («Українська асоціація Південної Африки») та Тунісі (ГО закордонних українців «Берегиня»).

Дзвінка Качур зазначила, що українська діаспора в Африці небагаточисельна, тому громади невеликі. Всупереч очікуванням, не відбулося зростання громад і за рахунок біженців від війни з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Саме тому створення та розвиток нових і збереження вже наявних українських громад в Африці є пріоритетним напрямом подальшої діяльності пані Качур на посаді віцепрезидентки СКУ.

Крім цього, як зазначила гостя, значну увагу буде приділено налагодженню зв’язків та контактів з Україною та співпраці з посольствами.

Також Дзвінка Качур розповіла про труднощі в організації та функціонуванні українських шкіл в ПАР, а також про складний процес передачі гуманітарної допомоги Україні.

Учасники зустрічі обговорили перспективи подальшої співпраці, зокрема йшлося про продовження спільних досліджень українців на африканському континенті та про зустріч Віцепрезидентки СКУ з академічною спільнотою Львівської політехніки.

На завершення директорка Ірина Ключковська та працівники Інституту подякували гості за візит і подарували підручники з української мови як іноземної, створені авторським колективом МІОКу.

Нагадаємо, влітку 2023 року відбулася зустріч керівників Світового конгресу українців з представниками МІОКу.

Фото: МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-