Відбулася зустріч керівників Світового конгресу українців з представниками МІОКу

Відбулася зустріч керівників Світового конгресу українців з представниками МІОКу

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод і віцепрезидент СКУ Стефан Романів здійснили візит до Львівської політехніки та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, під час якого зустрілися у Залі Захарієвича з працівниками МІОКу та обговорили продовження співпраці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці МІОКу.

За повідомленням, на зустрічі гості подякували Ректорові Національного університету «Львівська політехніка», професорові Юрію Бобалу за багатолітню підтримку, високо оцінили діяльність МІОКу, який працює для української діаспори, успішно реалізовуючи численні проєкти.

Ірина Ключковська, директорка МІОКу, представила освітній напрям роботи Інституту, реалізація якого набуває особливого значення в умовах війни та масової еміграції.

Також під час розмови обговорили питання організації Конгресу СКУ, який заплановано провести у Львові цьогоріч у жовтні (зокрема, традиційно у Львівській політехніці).

У своєму виступі Павло Ґрод наголосив, що найбільші загрози в Україні зараз – це російський ворог і асиміляція українського народу в інших країнах. Тож, на думку Президента СКУ, світове українство має проводити активну роботу з українською молоддю, зокрема й через створення відповідних інституцій для промоції української мови та плекання ідентичності.

«Від колиски до могили» – потрібно, щоб ми могли на багато поколінь виховувати свідомих українців у діаспорі», – заявив Павло Ґрод на зустрічі з міоківцями.

Президент СКУ також схвально відгукнувся на концепцію комунікаційної платформи МІОКу «Українські вимушені мігранти: інтеграція, ідентичність, повернення» та закликав об’єднувати зусилля з однодумцями.

«Наостанок учасники зустрічі обмінялися цінними подарунками. Зокрема, міоківці мали за честь одержати від Павла Ґрода унікальну нагороду, покликану об’єднувати українство: «В кожній гривні є частка перемоги», – саме ці слова нанесені на Київську шестикутну гривню, яка була платіжним злитком в період ХІ-ХІІІ століть. Цю символічну гривню, відлито з латунних артилерійських гільз як подяку за допомогу Збройним Силам України та Українському народу», – повідомили в МІОКу.

Нагадаємо, із керівництвом Світового конгресу українців зустрівся міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Сторони домовлялися про спільні дії в напрямку боротьби з російською пропагандою, посилення наших діаспор, повернення українців додому, в збереженні культурної спадщини та памʼяті, та участь СКУ у створенні експозиції в Музеї Голодомору

Фото: Світлина Наталія Павлишин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-