СФУЖО запросила молодих українок з діаспори й України до літконкурсу імені Марусі Бек

СФУЖО запросила молодих українок з діаспори й України до літконкурсу імені Марусі Бек

Укрінформ
Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) з нагоди свого 75-ліття оголосила XXXIII Літературний конкурс імені Марусі Бек для молодих українок у діаспорі та в Україні на тему «Об’єднані любов’ю до України – для її перемоги та відновлення!».

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Партнером в організації цього конкурсу є Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка», а спонсором – Союз Українок Америки.

Конкурс названий іменем Марусі Бек (1908-2005) – успішної американки українського походження, юристки, докторки права, журналістки, державної й політичної діячки в США, активної громадської діячки в українській діаспорі, меценатки, першої жінки в Раді Детройта і на посаді мера Детройта.

За невтомні зусилля в привертанні уваги міжнародної спільноти до становища українського та інших народів, вимушених жити в умовах тоталітарного комуністичного режиму в Радянському Союзі, Марусю Бек справедливо називали «борцем за свободу».

До конкурсу допускаються молоді українки з діаспори та України у двох вікових категоріях: 14–17 років і 18–25 років.

Початок прийому робіт – 1 грудня 2023 року, закінчення – 31 травня 2024 року. Початок оцінювання – 1 лютого 2024 року, завершення оцінювання – 1 серпня 2024 року.

Роботи переможниць будуть опубліковані у журналі СФУЖО «Українка в світі» після оголошення результатів.

Переможниці конкурсу отримають нагороди у кожній віковій категорії: І – 600 канадських дол.; II –300 канадських дол. Дипломантки отримають відзнаку «Дипломантка літературного конкурсу СФУЖО імені Марусі Бек» та грошову нагороду в розмірі $100 канадських дол.

Детальніша інформація про конкурс доступна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у Вільнюсі відбувся VI Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик – американської співачки українського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-