У Вільнюсі відбувся VI-й Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик

У Вільнюсі відбувся VI-й Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик

Фото
Укрінформ
У литовській столиці вшанували пам'ять видатної української співачки Квітки Цісик, провівши VI Міжнародний вокальний конкурс її імені.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника LRT

Вокальний конкурс об'єднав 27 учасників віком від 8 до 79 років, які виконували пісні з репертуару Квітки Цісик та українські народні пісні.

Організаторами конкурсу стали заслужена артистка України, голова громадської організації "Перлини української культури - Світові" Ірина Персанова та Міжнародна українська школа Литви.

За словами членкині журі, заступниці директора Міжнародної української школи Литви Вікторії Куруоглу, конкурс допоміг реалізуватися всім, закоханий у спів. Самодіяльні співаки не лише мали можливість проявити свої таланти, а далі вдосконалювати вокальну майстерність разом з професійними наставниками.

Підтримати народних співаків до Вільнюса прибули український музикант, композитор, співак, голова Асоціації українців Чехії Павло Бубряк; директор Київського театру естрадних мініатюр, громадський діяч у Чеській республіці Ілля Лернер; переможець 5-го сезону телепроекту "Шанс" та конкурсу "Голос країни-2" - Павло Табаков та гурт "Мрія". Разом з конкурсантами вони дали великий гала-концерт у Вільнюській ратуші.

Лауреатами першої премії стали Анастасія Добриніна (академічний вокал), Катерина Лисак (естрадний вокал), Антанас Ківяріс (академічний вокал) та концертмейстер Лія Неугасімова. На переможців чекає головний приз - творча поїздка у жовтні до Парижу, де вони візьмуть участь у концертній програмі.

Як повідомлялося в середині серпня, Перша леді Литви Діана Наусєдєнє зустрілася з психологами-волонтерами Українського центру у Вільнюсі та представницями організації «Save the Children», які вже понад рік допомагають українським родинам і дітям, що були змушені рятуватися від розв’язаної Росією війни. 

Фото: Міжнародна українська школа Литви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-