У Вестмінстерському Абатстві в Лондоні відбулося богослужіння з нагоди роковин Голодомору

У Вестмінстерському Абатстві в Лондоні відбулося богослужіння з нагоди роковин Голодомору

Фото
Укрінформ
У Вестмінстерському Абатстві в Лондоні у взаємодії з Посольством України 24 листопада відбулося спеціальне вечірнє богослужіння з нагоди відзначення 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Великій Британії.

В одній із найбільших святинь світу, яка нараховує понад тисячу років і була свідком численних вікопомних подій світової історії, згадували мільйони жертв жорстокого акту геноциду.

«Представники українського духовенства у Сполученому Королівстві відслужили екуменічну панахиду на вшанування пам’яті невинних жертв цього злочину комуністичного режиму проти Українського народу. Зворушливе і бездоганне виконання хором Вестмінстерського Абатства українською мовою молитви «Боже, великий єдиний», під яку відбулося запалення свічки в пам'ять жертв Голодомору, не залишило байдужим нікого з присутніх», – йдеться в повідомленні.

Крім того, тимчасовий повірений у справах України Едуард Фесько поклав вінок до Меморіалу невинних жертв на території Вестмінстерського абатства. 30 українських дітей, у тому числі вихованці Пласту, Спілки Української Молоді та Української школи імені Пречистої Діви Марії в Лондоні запалили свічки пам’яті.

Урочисту службу відвідали також члени британського Уряду і Парламенту, представники іноземного дипломатичного корпусу, місцевої влади, ділових та культурних кіл, української громади та ЗМІ.

Посольство висловило вдячність усім, хто долучився до заходу в пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років і тим, хто продовжує пліч-о-пліч стояти з Україною в її сьогоднішній боротьбі з російським агресором.

Нагадаємо, у суботу, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Цей День пам'яті відзначають щороку у четверту суботу листопада на підставі указів Президента 1998 та 2007 років.

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-