CКУ закликав провести парламентські слухання по всьому світу до річниці Голодомору

CКУ закликав провести парламентські слухання по всьому світу до річниці Голодомору

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав українські громади по всьому світу звернутися до урядів своїх країн з проханням провести офіційне вшанування памʼяті чи парламентські слухання до 90 роковин Голодомору-геноциду в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Конгресу.

СКУ також пропонує громадським організаціям і діячам тих країн, які ще не визнали Голодомор геноцидом, звернутися до їхніх урядів з відповідним листом-закликом та долучитися до всесвітньої кампанії, присвяченої 90 роковинам злочину сталінського режиму. 

Конгрес також подякував партнерам України за систематичну й непохитну підтримку. Зокрема, урядам, які визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців. Водночас СКУ закликає інші країни доєднуватись до ініціативи задля встановлення справедливості. 

«Ми закликаємо держави провести спеціальні урочисті парламентські сесії або слухання у парламентських комітетах, щоб вшанувати пам’ять тих, кого замордував жахливий радянський режим», – закликали в СКУ. 

Лист для країн, які вже визнали Голодомор геноцидом, із закликом провести офіційне вшанування памʼяті або парламентські слухання до 90 роковин Голодомору-геноциду можна знайти за посиланням. Лист для країн, які ще не визнали Голодомор геноцидом, із закликом ухвалити рішення можна знайти за посиланням

Крім того, СКУ закликає українські громади долучатися до всесвітньої інформаційної кампанії #Holodomor90 та віртуальної #LightAShine – Запали свічку. Необхідні матеріали можна знайти за посиланням

Нагадаємо, Світова Мережа нащадків Голодомору в рамках проєкту «Ми памʼятаємо», створеного спільно з учнями українознавчих навчальних закладів по всьому світу, які записали інтев’ю  з нащадками Голодомору, презентувала цикл інформаційних відеоспогадів про пережитий геноцид українців в 1932-1933 роках.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-