У Стамбульському університеті відбувся майстер-клас з української традиційної вишивки

У Стамбульському університеті відбувся майстер-клас з української традиційної вишивки

Фото
Укрінформ
На літературному факультеті Стамбульського університету відбувся «Вишиваний майстер-клас», в ході якого ознайомили присутніх з техніками традиційної вишивки, регіональними особливостями та різновидами вишитих рушників.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генеральне консульство України в Стамбулі

«Студенти, викладачі та гості заходу змогли познайомитись з особливостями культури України, зокрема з техніками традиційної вишивки, регіональними особливостями вишиванок та різновидами вишитих рушників й інших побутових речей», – повідомили в генконсульстві.

Дружина Генерального консула України в Стамбулі Людмила Недільська розповіла про історію української вишиванки та спільні українсько-турецькі традиції.

«Це те, що об’єднує наші культури, адже вишивка, вишиваний одяг та аксесуари також популярні в Туреччині, в турецькій моді та побуті», – наголосила Людмила Недільська. Учасники заходу мали змогу самостійно попрактикувати у вишиванні восьмикутної  зірки.

Генконсульство подякувало ректору Стамбульського університету та декану літературного факультету  за сприяння організації заходу. 

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Стамбулі до Всесвітнього дня вишиванки відбувся «Вишиваний вечір» з метою познайомити турецьких друзів з українською вишивкою та більше дізнатися про вишивку турецьку. 

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-