У Будапешті провели літургію з нагоди 15-річчя заснування громади УГКЦ в Угорщині

У Будапешті провели літургію з нагоди 15-річчя заснування громади УГКЦ в Угорщині

Фото
Укрінформ
Голова Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владика Степан Сус очолив святкову божественну літургію на парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті з нагоди 15-річчя заснування громади УГКЦ в Угорщині.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Пасторально-міграційний відділ Української греко-католицької церкви. 

Богослужіння, на якому зібралось близько 250 вірян, відбулось у співслужінні Глави Угорської Греко-Католицької Церкви, архієпископа-митрополита Гайдудорозького Филипа Кочиша.

Також на молитві були присутні священники УГКЦ, які душпастирюють в Угорщині: о. Дамʼян Габорій, о. Володимир Мусів, о. Андрій Белеканич, ЧСВВ. Серед гостей свята були присутні: заступник Голови ПМВ о. Andrii Hakh, Генеральний вікарій Східних Католицьких Церков в Австрії о. Юрій Коласа, настоятель парафії Св. Варвари у Відні о. Тарас Шагала, отці з Дрогобицької єпархії о. Іван Паньків та Микола Мисів та Київської Архиєпархії о. Василь Чудійович, о. Павло Локоть та о Андрій Бонис і диякон о. Петро Токач. Богослужіння своїм співом супроводжував хор з парафії св. Варвари у Відні.

У Пасторально-міграційному відділі УГКЦ нагадали, що громада УГКЦ в Будапешті була заснована Блаженнішим Любомиром Гузаром, який відправив першу Божественну Літургію 3 жовтня 2008 р. в храмі Св. Флоріана в угорській столиці. Зараз тут діють 11 спільнот, які обслуговують 4 священники.

УГКЦ на теренах Угорщини діє під патронатом Угорської Греко-Католицької Церкви.

Як повідомляв Укрінформ, у Будапешті громаду УГКЦ ознайомили з діяльністю Спілки української молоді.

Фото: ПМВ УГКЦ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-