Президент СКУ долучився до Парламентського саміту Кримської платформи

Президент СКУ долучився до Парламентського саміту Кримської платформи

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод представив глобальну українську діаспору на пленарній сесії учасників Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи та від імені СКУ підтримав спільну декларацію саміту. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«СКУ радий бути партнером України та учасником Кримської Платформи. Ми будемо продовжувати наші глобальні адвокаційні кампанії, щоб заохотити міжнародну спільноту підтримувати Кримську Платформу. Наша єдність принципово важлива для того, щоб здолати російського агресора та відновити верховенство міжнародного права. Путін та усі російські військові злочинці мають бути притягнуті до відповідальності. Крим є та завжди буде Україною!» – заявив Павло Ґрод 24 жовтня.  

У ході саміту СКУ також представив свій парламентський чеклист, який парламентарі могли б використовувати як «дорожню карту» для підтримки України, а саме: 

  • Визнання Росії державою-терористом 
  • Конфіскація заморожених російських активів 
  • Переслідування фізичних осіб та організацій, які несуть відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людяності – провадження законодавства Магнітського та реалізація ідеї Міжнародного трибуналу з воєнних злочинів 
  • Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом 
  • Визнання депортації кримських татар 1944 року геноцидом 
  • Посилення санкцій проти Росії з впровадженням жорсткого режиму моніторингу та примусового виконання 
  • Заборона видачі віз для російських громадян 
  • Зупинка усіх торговельних угод та стосунків з державою-агресором 
  • Заклик до негайного початку перемовин про вступ України до ЄС та НАТО 
  • Створення груп дружби з Україною та підтримка порядку денного Кримської Платформи 

Нагадаємо, у спільній декларації учасників Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, який відбувся 24 жовтня у Празі, парламентарії світу висловили намір надалі посилювати санкції проти Російської Федерації.

Окрім того, декларацією парламентарії засудили правову нікчемність так званих «референдумів» і «виборів» на тимчасово окупованих територіях України.

Також політики засудили вихід Росії із Чорноморської зернової ініціативи, систематичні атаки на експортну інфраструктуру, погрози комерційному судноплавству, а також блокаду морських портів України, що загрожує світовій продовольчій безпеці.

Водночас учасники саміту заявили про намір підтримувати надання політичної, дипломатичної, військової, безпекової, фінансової, гуманітарної та іншої допомоги Україні, а також надати Україні всю необхідну допомогу для досягнення членства в ЄС.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-