Діаспора засудила спроби Росії створити розбіжності між українцями та їхніми союзниками

Діаспора засудила спроби Росії створити розбіжності між українцями та їхніми союзниками

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) заявив, що міжнародна кампанія Москви з дезінформації набирає обертів і набуває нових форм у намаганнях посіяти розбрат між Україною та її союзниками, та засудив будь-які спроби Росії створити такі розбіжності.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Міжнародна кампанія Москви з дезінформації набирає обертів і набуває нових форм у намаганнях посіяти розбрат між Україною та її союзниками. Росія генерує брехливі наративи про неоднозначні події сучасності або історичного минулого у спробі налаштувати союзників один проти одного. Ми маємо бути пильними та тримати єдність супроти імперіалістичних амбіцій Росії, які є найбільшою загрозою глобальному миру та безпеці», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

За його словами, протягом останніх кількох місяців спостерігаються активні спроби дискредитувати історичну боротьбу України за свою незалежність і намагання охрестити її продуктом нацистської ідеології. Таврування українців нацистами Кремль використовує для виправдання геноцидної війни Росії в Україні. 

Крім того, СКУ нещодавно виявив організовані групи у Європі, які маскуються під українських громадських активістів, проводять акції протесту проти уряду Польщі та урядів інших союзних країн. Вони також поширюють необґрунтовані звинувачення у цілеспрямованих нападах і сексуальному насильстві проти українських біженців, організовують наклепницькі кампанії проти легітимних провідників українських громад та застосовують інші форми дезінформації, спрямовані на розпалювання ненависті. 

Читайте також: СКУ засудив спроби РФ узаконити окупацію українських територій через псевдовибори

«Ми засуджуємо усі подібні акції та маніфестації, а також пропаганду сепаратистських або імперіалістичних символів, поширення брехливих наративів, спрямованих на створення недовіри поміж мультикультурних суспільств Східної Європи. Протести невеликих груп ряджених українських активістів перед посольствами Польщі та інших союзників у європейських столицях викликають огиду. СКУ засуджує будь-які спроби підірвати непорушну єдність між українцями, поляками та іншими нашими союзниками. Польський народ продовжує бути одним з найбільш непорушних союзників України. Ми є добре поінформовані про усі російські кампанії з дезінформації та не піддамося на маніпуляції», – заявив Ґрод. 

Він додав, що українці й усі наші союзники мають викривати будь-які спроби перекрутити історичну правду та маніпулювати нинішніми подіями з метою знищити коаліцію на підтримку України – якими б витонченими такі спроби не були.  

СКУ запевнив, що продовжить моніторити та повідомляти про провокації, спонсоровані та організовані Кремлем разом із мережею його спеціальних агентів та промосковських впливових осіб. 

Як повідомляв Укрінформ, Європейський конгрес українців (ЄКУ) оприлюднив заяву, в якій попередив про нову тенденцію появи псевдоукраїнських або псевдопроукраїнських організацій, цілі яких незрозумілі, а лідери невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-