Концерти «Хореї козацької» відкриють «Сезон культури України у Фінляндії»

Концерти «Хореї козацької» відкриють «Сезон культури України у Фінляндії»

Укрінформ
Команда Товариства українців у Фінляндії підготувала перший у цій країні «Сезон культури України у Фінляндії / Ukraine Season». Його відкриють 15-16 жовтня концерти «Музика давньої і модерної України» гурту «Хорея Козацька».

Про це розказала Укрінформу координаторка проєкту Наталя Терамае (Дмитренко).

Перший концерт цьогорічних лауреатів Шевченківської премії відбудеться в історичному соборі міста Тампере. Другий – в унікальній Церкві у скелі (вона дійсно видовбана у скелі посеред фінської столиці Гельсінкі). Прибутки від обох концертів підуть на благодійні цілі.

Програма «Сезону» продовжиться 26-29 жовтня на Гельсінському книжковому ярмарку, на якому буде представлений стенд з українськими книжками. Історик культури Олександр Михед поговорить із відомою фінською письменницею Софі Оксанен про силу українського духу. Також на Ярмарку планується обговорення можливостей української дитячої літератури під час війни.

У ті самі дні на фестивалі «Вино та їжа 2023» культуролог Олена Брайченко разом із просвітницьким сайтом Їжакультура представлятиме українську гастрономічну культуру.

Після цього в мальовничому історичному містечку Порвоо, що під Гельсінкі, відбудеться концерт «Щоденники надії» – хору «Переспів» та солістів Марини Крамаренко та Софії Яковишиної.

16-19 листопада пройдуть традиційні Українські кінодні в Фінляндії (програму буде оголошено додатково).

1 грудня відбудеться урочисте закриття «Сезону» - виставою Українського театру Фінляндії «Зона» (за п'єсою Павла Ар’є «Баба Пріся, або на початку і наприкінці часів»).

Заходи «Сезону культури України у Фінляндії» ініційовані Товариством українців у Фінляндії у співпраці з українськими та фінськими інституціями, серед яких важливим партнером виступає Український інститут. А також – за підтримки Міністерства освіти та культури Фінляндії.

Нагадаємо, напередодні Дня захисника та захисниць України у фінському місті Вантаа відбувся другий благодійний турнір з мініфутболу «Кубок єднання – 2023» серед команд української діаспори у Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-