Українська діаспора Фінляндії провела благодійний турнір з мініфутболу

Українська діаспора Фінляндії провела благодійний турнір з мініфутболу

Фото
Укрінформ
Напередодні Дня захисника та захисниць України в місті Вантаа на стадіоні VJS-Kentä відбувся другий благодійний турнір з мініфутболу «Кубок єднання – 2023» серед команд української діаспори у Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland).

Турнір традиційно розпочався з прекрасного виконання Гімну України у виконанні українки Анастасії Снєтко і вступного привітального слова від заступника Голови правління ТУФ Надії Максимюк. Під час заходу хвилиною мовчання вшанували українських воїнів, які поклали своє життя за майбутнє України.

Цьогоріч в нашому турнірі узяли участь дев’ять команд з усієї Фінляндії: Dynamo Kyiv з м. Лахті (капітан - Дмитро Платоненко), Цинічні Бандери Гельсінкі (капітан – Денис Первов), Trident Laitila (капітан – Олександр Рябий), LITANA Turku (капітан – Євген Пономаренко), ОRION (капітан – Дмитро Батюк), 30+ Kirkonummi (капітан - Богдан Мозуль), Північні Бандери Гельсінкі (капітан – Андрій Полстяний), Kraken Гельсінкі (капітан - Ігор Ющук) та НСК Складоголики Vantaa (капітан – Ілля Пивовар).

У фінальному матчі зустрілися Цинічні Бандери Гельсінкі та новачок турніру  – команда Dynamo Kyiv з м. Лахті. Матч закінчився з рахунком 2-0 на користь команди з м. Лахті.

Силами учасників благодійного турніру було зібрано 1140 євро, які буде використано для гуманітарної допомоги України.

Також проходив пластовий ярмарок з продажу смаколиків та мерчу товариства, на якому було зібрано – 813 євро.

Крім того, представниці Товариство Українців Східної Уусімаа з міста Сіпоо пригощали присутніх смачним борщем з пампушками та дерунами.

Щира подяка висловлена Євгену Гончаренко, Анастасії Снєтко та Артуру Лукащуку за допомогу в проведенні Турніру та футбольному клубу VJS за надання футбольного майданчика.

Нагадаємо, перший турнір з мініфутболу «Кубок Єднання» Товариство українців у Фінляндії за підтримки Посольства України провело у Гельсінкі у червні 2022 року.

Фото: Анастасія Снєтко та Natali Shen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-