Після закликів діаспори Португалія засудила фейкові вибори РФ на окупованій території України

Після закликів діаспори Португалія засудила фейкові вибори РФ на окупованій території України

Укрінформ
Парламент Португалії ухвалив резолюцію із засудженням псевдовиборів, організованих Росією на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в Португалії Марина Михайленко.

У резолюції зазначається, що «це ще одне очевидне порушення міжнародного права, в тому числі Статуту ООН, а також незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України і ....є неприйнятною провокацією проти законного суверенітету і цілісності України», – написала вона та подякувала португальським друзям за незмінну підтримку.

Зауважимо, що у день псевдовиборів, які Росія проводила на тимчасово окупованій території України, українська громада в Лісабоні вкотре звернулася до португальського парламенту офіційно визнати РФ державою-терористом. 

Крім того, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха звернувся до міністра закордонних справ Жоау Гомеша Кравіньо з проханням відреагувати на дії місцевого політика, який як спостерігач взяв участь у псевдовиборах, організованих Росією на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців (СКУ) засудив незаконні спроби Росії легітимізувати свій контроль над тимчасово окупованими територіями України у Криму, Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях через проведення так званих «виборів» у вересні 2023 року.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-