Українці закликали уряд Португалії визнати Росію державою терористом

Українці закликали уряд Португалії визнати Росію державою терористом

Фото
Укрінформ
У день псевдовиборів, які Росія проводить на тимчасово окупованій території України, українська громада в Лісабоні вкотре звернулася до португальського парламенту офіційно визнати РФ державою-терористом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха. 

Він назвав проведення цих так званих виборів ще одним злочином (акт геноциду) проти України, це ще одним злочином проти міжнародного права та цивілізованих міждержавних відносин.

Пан Садоха зауважив, що з початку широкомасштабної агресії, українська влада й українці в цілому світі зверталися до урядів цивілізованих країн надати Україні зброю, як єдиний можливий спосіб вберегти життя українців.

"На жаль, затримка у цих рішеннях привела до важкої зими, до масових бомбардувань, до втрати часу і людських ресурсів у відвоюванні захоплених територій. Затримка у чіткому визначенні Росії, як держави – спонсору тероризму, сприяє продовженню наповнення російського бюджету з міжнародної торгівлі і постачання компонентів для військових потреб", – написав він.

Нагадаємо, українська громада в Португалії провела на центральній площі Лісабона акцію памʼяті жертв терористичного акту, вчиненого російськими загарбниками в Оленівці 2022 року.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-