У Таллінні відбудеться показ фільму «Мирний-21» і зустріч з Ахтемом Сеітаблаєвим

У Таллінні відбудеться показ фільму «Мирний-21» і зустріч з Ахтемом Сеітаблаєвим

Укрінформ
У понеділок, 4 вересня, у Таллінні відбудеться перший осінній показ фільму «Мирний-21» та творча зустріч з режисером фільму Ахтемом Сеітаблаєвим в рамках Українського кіноклубу в Естонії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Асоціація українських організацій в Естонії, яка організувала показ спільно з ISTMEN FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production та за сприяння Посольства України в Естонії.

Режисер Ахтем Сеітаблаєв особисто представить стрічку о 18:00 у кінотеатрі Kino Sõprus (Vana-Posti 8), а після показу глядачі зможуть поставити запитання та поспілкуватися з ним.

Перед показом кінострічки «Мирний-21» буде продемонстровано документальний фільм-новелу «Culture vs War. Ахтем Сеітаблаєв», де Ахтем є героєм подій. Ця новела є частиною комплексного проєкту “Культура проти війни”, ініційованого Асоціацією Дивись українське задля фіксації та донесення правди про війну рф проти України через історії боротьби відомих митців, що пішли до лав ЗСУ та поставили творчість на паузу, щоб захищати Україну.

Читайте також: Фільм «Мирний-21» покажуть у 15 країнах - Сеітаблаєв розповів деталі

Після показу фільму «Culture vs War», Ахтем представить свою воєнну драму Мирний-21 / Myrnyi-21, яка розповідає про Луганський прикордонний загін, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби безрезультатно намагалися змусити зрадити свою країну. Фільм заснований на реальних подіях, які розгорнулися на cході України у червні 2014 року. Прем’єра фільму в Україні відбулась 22 лютого 2023 року.

Над «Мирним-21» працювали одразу три сценаристи. Ярослав Яріш та Сергій Касторних – досвідчені автори, а ось Анатолій Коцюрба працював над сценарієм до фільму вперше. Анатолій – чинний полковник Державної прикордонної служби. Анатолія запросили, аби максимально точно й коректно показати на екрані специфіку військової служби. Зйомки воєнної драми «Мирний-21» пройшли у Києві та у Військовій частині міста Васильків Київської області (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил).

Ахтем Сеітаблаєв – український актор, сценарист і режисер кримськотатарського походження. Відомий за такими фільмами, як «Хайтарма» (2013), «Кіборги» (2017) та «Захар Беркут» (2019), він також керує культурним простором «Кримський дім». З початком повномасштабного вторгнення Ахтем приєднався до Сил територіальної оборони; нині захищає Україну в лавах ЗСУ.

Нагадаємо, у липні посол України Максим Кононенко зустрівся з головою правління Асоціації українських організацій в Естонії Володимиром Паламарем і директоркою з комунікацій Асоціації Інною Гордієнко й обговорив питання допомоги Україні та українським переселенцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-