Посол України зустрівся з представниками Асоціації українських організацій в Естонії

Посол України зустрівся з представниками Асоціації українських організацій в Естонії

Укрінформ
Посол України Максим Кононенко зустрівся з головою правління Асоціації українських організацій в Естонії Володимиром Паламарем і директоркою з комунікацій Асоціації Інною Гордієнко й обговорив питання допомоги Україні та українським переселенцям.

Як передає Укрінформ, про це пан посол повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Як-не-як турбота у нас одна – допомогти Силам оборони України та українському суспільству подолати ворога, надати гуманітарну допомогу тим, хто потерпає від наслідків російської агресії, якнайкраще прийняти українських переселенців на естонській землі, яскраво і модерново представити Україну, відкривши естонцям її культурну ідентичність», – написав Максим Кононенко.

Також під час зустрічі йшлося про численні проєкти: школи вихідного дня, пісенні та етнофестивалі, гуманітарні ініціативи.

«Тож продовжимо спілкування. Чудовою нагодою для цього стане перегляд фільму режисера Михайла Іллєнка «Толока», який Асоціація планує організувати в рамках діяльності Українського кіноклубу в Естонії у кінотеатрі Сипрус (м. Таллінн). Слідкуйте за анонсами кіноклубу і приєднуйтесь. А я тим часом продовжу відкривати для себе українські осередки Естонії, встановлювати з ними дружні зв’язки та планувати співпрацю на майбутнє», – додав пан посол.

Нагадаємо, 27 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський звільнив Максима Кононенка з посади посла в Нідерландах і 17 березня 2023 року призначив його послом в Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, у червні у Посольстві в Естонії відбувся урочистий захід з нагоди Дня Конституції України за участі тодішнього посла Мар’яни Беци, колективу Посольства, а також керівництва українських громадських організацій Естонії, представників духовенства, наукових кіл і волонтерів.

Фото: Maksym Kononenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-