Президент СКУ: Угорщина має визнати Росію країною-агресоркою

Президент СКУ: Угорщина має визнати Росію країною-агресоркою

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод прибув з робочим візитом до Угорщини, де під час зустрічі з віцеспікером парламенту Яношем Латорцаєм закликав Будапешт визнати Росію країною-агресоркою та підтримувати Україну в безпекових питаннях. 

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

Латорцай запевнив, що Угорщина визнає територіальну цілісність України в кордонах 1991 року.  

Президент СКУ та Ярослава Хортяні, Голова Товариства української культури та лідер української громади в Угорщині, зустрілись з мером Будапешта, другом України – Гергелем Корачоньом. Він розповів про незмінність свого курсу на підтримку України, а також висловив готовність надати українській громаді приміщення для школи та церкви в Будапешті.

Варто зазначити, що на вході в мерію висить український прапор, зроблений в знак подяки українськими дітьми, які знайшли прихисток в Угорщині під час російсько-української війни. 

Також Ґрод зустрівся з тимчасовим повіреним України в Угорщині – Іштваном Балогом. Сторони обговорили ключові політичні та безпекові питання і скоординували свої дії у подальшій допомозі тимчасовим переселенцям в Угорщині.

Вже традиційно, лідер СКУ, зустрівся з представниками української громади.

Як повідомляв Укрінформ, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод зустрівся із сенатором парламенту Чеської Республіки, головою Комітету у закордонних справах та з питань безпеки і оборони Сенату Чехії Павелом Фішером. Сторони обговорили співпрацю та підтримку України.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-