Посол України відвідав осередки проживання українців у польському Кельце

Посол України відвідав осередки проживання українців у польському Кельце

Укрінформ
Посол України в Польщі Василь Зварич в ході робочого візиту до міста Кельце відвідав осередки проживання та інтеграції громадян України, які через військову агресію РФ були вимушені виїхати до Республіки Польща.

Про це повідомило у Фейсбуці Посольство України у Польщі, передає Укрінформ. 

Як зазначається, Зварич відвідав Центр допомоги мігрантам та біженцям, Польсько-український дім, Товариство «Надія Родини» та Будинок інвалідів у Пєкошові.

Посол звернувся до українців зі словами підтримки та подяки за витримку та єднання в найважчі часи. "Українці в таких осередках функціонують на засадах доброї спільноти. Вони не тільки приймають допомогу, але й хочуть дати щось від себе і збагатити це середовище. Вони створюють таку польсько-українську спільноту, яка становить фундамент справжньої дружби між нашими народами", - йдеться у дописі.

На потреби новоствореної бібліотеки Польсько-українського дому в Кєльцах Посол Василь Зварич передав дитячі книжки українських видавництв.

У рамках зустрічей Посол також відзначив подяками Директора Благодійного фонду «Карітас» Кєлецької дієцезії Станіслава Словіка, Президента Товариства «Надія Родини» Анджея Драпалу, Віце-президента Товариства «Надія Родини» Ренату Віху та Директора Будинку інвалідів у Пєкошові Сильвестра Робака.

«У такому місці є відчуття доброти, любові та спільноти. Я радий, що такі осередки є в Кєльцах і вони є гарним прикладом для всієї Європи. Тут можна побачити братерство, солідарність і дружбу. Один народ допомагає іншому в потребі. Це робиться на основі співпраці. Українці хочуть реалізовувати спільні проекти з польськими друзями. Все базується на людських і християнських цінностях», - підкреслив Василь Зварич.

Як повідомляв Укрінформ, у польській столиці відкрилася виставка «Dzisiaj książka, jutro broń» («Сьогодні книга, завтра зброя»), присвячена студентам, які загинули внаслідок російської агресії проти України або стали до лав захисників нашої країни.

Фото: Посольство України у Польщі/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-