Президент СКУ обговорив із чеським сенатором співпрацю та підтримку України

Президент СКУ обговорив із чеським сенатором співпрацю та підтримку України

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод зустрівся із сенатором парламенту Чеської Республіки, головою Комітету у закордонних справах та з питань безпеки і оборони Сенату Чехії Павелом Фішером. Сторони обговорили співпрацю та підтримку України.

Про це Ґрод повідомив у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ. 

"Ми домовилися співпрацювати на підтримку членства України в НАТО та ЄС. Я висловив вдячність пану Фішеру, чеському уряду та народу Чеської Республіки за військову, економічну та політичну підтримку України, а також за допомогу значній кількості українських біженців", - написав президент СКУ.

За його словами, Чеська Республіка прийняла найбільшу кількість українських біженців на душу населення - загалом майже 340 тисяч з моменту повномасштабного вторгнення РФ. Зараз українське населення в Чехії перевищує 500 тис., що становить понад 5% від загальної кількості населення. 

"Ця сильна присутність підкреслює глибину чесько-українського зв’язку", - додав Ґрод.

Також президент СКУ долучився до відзначення Дня Незалежності України. Павло Ґрод взяв участь в акції подяки, яка відбулася 27 серпня у Празі. 

“Українська громада виходить закликати світ надалі підтримувати Україну й допомагати їй протидіяти російській агресії: військовою допомогою, економічною допомогою. Також і дякувати тим громадам, країнам, які активно підтримують Україну”, – пояснив президент СКУ в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині Новини”. 

Під час акції в Празі Павло Ґрод подякував Віту Ракушану, міністру внутрішніх справ Чехії, а також Томашу Копечному, заступнику міністра оборони Чехії, за підтримку України та українських переселенців. Крім того, президент СКУ висловив вдячність чехам, які передали на підтримку ЗСУ вже близько 100 мільйонів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод висловив вітання з Днем Незалежності України зазначивши, що незалежність – це вибір сильних, гідних і вільних. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-