У Берліні виступить Ukrainian Freedom Orchestra

У Берліні виступить Ukrainian Freedom Orchestra

Укрінформ
У саду палацу Шенгаузен у Берліні 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України виступить Ukrainian Freedom Orchestra («Український оркестр свободи»).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства Німеччини в Україні.

За повідомленням, з вітальними промовами виступлять Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, сенатор міста Берлін з питань культури та суспільної згуртованості Джо Чіало та Посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Читайте також: «Український оркестр свободи» дав концерт у Нью-Йорку

Після увертюри до опери Верді «Сила долі» прозвучить Другий скрипковий концерт великого українського композитора Євгена Станковича та «Мелодія» Мирослава Скорика.

Симфонічною родзинкою виступу стане 3-тя симфонія Бетховена – маніфест проти Наполеона та всіх інших тиранів. Твір вважається сьогодні революційним і є одним з найпопулярніших та таких, що найчастіше виконуються оркестрових творів Бетховена.

Зауважимо, що до складу Ukrainian Freedom Orchestra входять українці з європейських колективів, а також музиканти Києва, Львова, Харкова, Одеси й інших міст України, зокрема оперна співачка Людмила Монастирська та піаністка Ганна Федорова.

Нагадаємо, до Дня Державного прапора та Дня Незалежності України Kyiv Symphony Orchestra зіграє твори Моцарта та Валентина Сильвестрова на спеціальному концерті у німецькому місті Айнбек 22 серпня.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-