«Український оркестр свободи» дав концерт у Нью-Йорку

«Український оркестр свободи» дав концерт у Нью-Йорку

Фото
Укрінформ
Ukrainian Freedom Orchestra («Український оркестр свободи») 18 і 19 серпня дає концерти у Нью-Йорку.

Як передає кореспондент Укрінформу, у четвер музиканти виступили в Дамрош-Парку Лінкольн-центру на Мангеттені.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи перед початком концерту, зазначив, що назва оркестру відображає прагнення до свободи «всього цивілізованого світу». Він провів паралель між російським вторгненням в Україну та агресією нацистської Німеччини у Другій світовій війні, підкресливши, що нині так само «перемога неминуча».

Він нагадав, що «ідея створення оркестру народилася у цьому місті й належала чудовим людям» – генеральному директору Метрополітен-Опери Пітеру Гелбу та «блискучій диригентці з українським корінням» із Канади Кері-Лінн Вілсон.

За словами Кислиці, саме у Нью-Йорку в 1945 році відбулося масштабне святкування Дня перемоги у Другій світовій війні.

«Будьте певні, день, коли Нью-Йорк стане місцем святкування нашої спільної перемоги над тиранією, не такий уже й далекий», - додав постпред.

Як повідомляв Укрінформ, Ukrainian Freedom Orchestra 28 липня вирушив у європейське та американське турне.

Його заснували нью-йоркська Метрополітан-Опера та Польска національна опера.

Турне розпочиналося в Польській національній опері, далі після виступів у Великобританії, Ірландії, Франції, Німеччині та Нідерландах музиканти прибули до США, де вони дають концерти у Нью-Йорку та 20 серпня – у Кенеді-Центрі у Вашингтоні.

Оркестр виконує програму, що включає, зокрема, Сьому симфонію українського композитора Валентина Сильвестрова й Концерт №2 для фортепіано з оркестром Шопена, класичні й сучасні музичні твори.

До складу оркестру входять українці з європейських колективів, а також музиканти Києва, Львова, Харкова, Одеси та інших міст України, зокрема оперна співачка Людмила Монастирська та піаністка Ганна Федорова.

Гроші, зібрані від туру, підуть на підтримку українських артистів.

Турне організовано за підтримки МКІП, Міністерства закордонних справ та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти України.

Фото: Павло Терехов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-