Київський симфонічний оркестр зіграє концерт у Німеччині до Дня прапора та Дня Незалежності

Київський симфонічний оркестр зіграє концерт у Німеччині до Дня прапора та Дня Незалежності

Укрінформ
До Дня Державного прапора та Дня Незалежності України Kyiv Symphony Orchestra зіграє твори Моцарта та Валентина Сильвестрова на спеціальному концерті у німецькому місті Айнбек 22 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Такими мистецькими заходами ми хочемо привернути увагу до ситуації в нашій державі та заохотити європейських партнерів більш рішуче допомагати у боротьбі з агресором, адже наступною ціллю можуть стати саме вони», - зазначив продюсер проєкту Андрій Кошман.

Зазначається, що у першому відділенні прозвучить Моцарт, зокрема, твір Thamos, König in Ägypten, а також 4-й концерт для скрипки, який разом з оркестром виконуватиме соліст Роман Холматов.

Читайте також: У Варшаві тривають репетиції Українського оркестру свободи

Друге відділення відбудеться під проводом 5-ї симфонії Валентина Сильвестрова. За словами диригента концерту Віталія Протасова, цей непростий у виконанні, неоромантичний та постмодерністський твір, перезавантажує та впливає на еволюцію світового музичного мистецтва, як і, власне, сам Сильвестров.

Як зазначив Кошман, програма концерту поєднує європейську класику із сучасною українською симфонічною музикою, і підкреслив, що мир є важливим, але беззаперечна перемога у війні є надважливим завданням для нашого суспільства, адже тільки це може гарантувати безпеку майбутніх поколінь.

Концерт висвітлюватимуть медіакомпанія RTL та національне телебачення Німеччини ARD.

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди святкування Дня Незалежності України у Вермандському парку в Ризі (Vērmanes dārzs) 24 серпня відбудеться благодійний концерт на підтримку України.

Фото: Інстаграм Kyiv Symphony Orchestra

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-