Презентовано перше видання кувейтських новел українською мовою

Презентовано перше видання кувейтських новел українською мовою

Відео
Укрінформ
У Кувейті відбулася онлайн-презентація першого видання кувейтських новел у перекладі на українську мову – збірки «У пошуках коштовних перлин».

Про це Укрінформу повідомили в Посольстві України в Державі Кувейт.

Віртуальний захід відкрив директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Геннадій Надоленко. Посол України Олександр Балануца та третій секретар посольства, автор-упорядник Ольга Сегеда розповіли учасникам про роль культурної дипломатії та значення подібних проєктів для співробітництва між країнами.

Посол Олександр Балануца повідомив, що над книгою почали працювати з 2019 року. На його думку, ще перший подібний потужний українсько-кувейтський проєкт, який дозволить українським студентам і викладачам зрозуміти Кувейт.

Ольга Сегеда розповіла, що книжка, написана як українською, так і кувейтською мовами. Крім друкованого варіанту, вона має й електронний. Для цього було створено спеціальний сайт

На сайті йдеться, що книга «У пошуках коштовних перлин» –  достеменна історія Кувейту очима митців, що охоплює період від початку ХХ століття до наших днів. У збірці можна знайти новели, які змальовують Кувейт різних часів: до відкриття родовищ нафти, у період найбільшого процвітання та війни, а також сьогодення.

Зауважується, що перлина – невід’ємний елемент мовної картини світу жителів Кувейту, адже видобуток перлів був одним з основних занять кувейтців на початку минулого століття. І хоч часи вже інші, й донині в Кувейті часто-густо можна почути різноманітні назви, пов’язані з перлами. А саму країну величають Перлиною Затоки.

Автор і керівник перекладацького проєкту – Ольга Сегеда. Переклад з арабської – Ольга Сегеда, Інна Субота, Лоліта Музаннар. Літературний редактор книжки – Олександр Богомолець-Бараш. Дизайн завдячує агентству «Тріада-С» і Національній раді з питань культури, мистецтва та літератури Кувейту.

Нагадаємо, у Посольстві в Кувейті відбувся урочистий захід з нагоди роковин героїчного опору народу України повномасштабному вторгненню Росії та 9-х роковин війни РФ проти України, який відвідали представники української громади, кувейтського й іноземного дипкорпусу, кувейтські друзі України та журналісти.

Фото: novels.learnarabic.in.ua, Olha Andriichuk Seheda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-