СКУ та СФУЖО анонсували другу частину діалогів про деколонізацію України

СКУ та СФУЖО анонсували другу частину діалогів про деколонізацію України

Укрінформ
Світовий конгрес українців разом (СКУ) разом зі Світовою федерацією українських жіночих організацій (СФУЖО) проведуть 9 липня другу частину зустрічі в рамках діалогу про процеси деколонізації України. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зустріч «Деколонізаційні практики продовження» присвятять шістдесятникам – молодому поколінню українських митців шістдесятих років ХХ століття з яскраво вираженою громадянською позицією.

«Шістдесятники – це голоси свободи, що звучали у невідворотному танці проти знущань тоталітаризму. Запрошуємо Вас продовжити пізнавати нашу історію, вчитися  деколонізації, через мікросвіт українських шістдесятників – молодих людей, які творили нову культуру в час хрущовської «відлиги», – додають організатори.

СКУ та СФУЖО наголошують, що це «чудова нагода не лише поглибити свої знання про історію, але й знайти натхнення та нові перспективи».

У програмі – обговорення книги «Бунт проти імперії» з автором роботи Радомиром Мокриком, а також Юлією Кравченко, засновницею і організаторкою Фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху Національного центру «Мала академія наук України». Ініціаторка та модераторка заходу – Наталія Пошивайло-Таулер, віцепрезидентка Світового конгресу Українців.

«Це заглиблення у світ, який всупереч правилам радянського тоталітарного режиму засновувався на принципах солідарності, взаємопідтримки та поваги між непересічними молодими талантами», – підсумовують СКУ та СФУЖО. 

Зустріч відбудеться онлайн на платформі Zoom у неділю о 12:00 за Києвом. Доєднатись до діалогу можна буде за посиланням

Як повідомляв Укрінформ, перша зустріч СКУ та СФУЖО на тему процесів деколонізації України відбулася 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-