Діаспора обговорить процеси культурної і територіальної деколонізації в Україні

Діаспора обговорить процеси культурної і територіальної деколонізації в Україні

Укрінформ
Світовий конгрес українців разом (СКУ) обговорить зі Світовою федерацією українських жіночих організацій (СФУЖО) процеси як культурної, так і територіальної деколонізації в Україні – діалог відбудеться онлайн 1 липня о 15:00 за Києвом. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

 «Російська війна проти України спонукала до переоцінки цінностей та принесла нові слова як у повсякденний вжиток українців, так і в наукові дискурси східноєвропейських студій. … Про те, що незалежна Україна є постколоніальною країною говорилося поодиноко інтелектуалами та науковцями до 24 лютого 2022 року», – кажуть організатори діалогу. 

СКУ та СФУЖО пояснюють, що війна спонукала українців зайнятися ретельним переглядом себе, своєї історії, культури та способу мислення. Багато над цим рефлексують в культурно-мистецькій та науковій сферах, менше – в освітній. 

Під час діалогу в рамках зустрічі на тему «Деколонізаційні освітні практики» презентують позашкільний досвід реалізований у рамках Національного центру «Мала академія наук України» з 2016 по 2023 роки.

Спікерка заходу – Юлія Кравченко, завідувачка лабораторії з розвитку критичного мислення Національного центру «Мала академія наук України», Фулбрайтівська стипендіатка в Колумбійському університеті, кандидатка філософських наук, дизайнерка освітніх програм, авторка й організаторка короткострокових шкіл з філософії, культурної дипломатії, української культури, засновниця Фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху в НЦ «МАНУ».

Модеруватиме діалог віцепрезидентка СКУ Наталія Пошивайло-Таулер. 

Нагадаємо, Світовий конгрес українців приймає заявки на проєкт Мережі нащадків Голодомору СКУ «Ми пам’ятаємо», покликаний документувати свідчення трагедії – радянського геноциду українського народу.

Доєднатися до зустрічі можна за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-