В Угорщині відкрили другу Українську книжкову поличку

В Угорщині відкрили другу Українську книжкову поличку

Укрінформ
У Центральній бібліотеці Міської та обласної бібліотеки Шомоді Кароля у Сегеді 10 червня відбулося офіційне відкриття Української книжкової полички – другої в Угорщині після Будапешта.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Угорщині.

За повідомленням, до Української книжкової полички у Сегеді увійшло понад 350 українських книг, здебільшого – дитячих. Більшість книг отримано в рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!», започаткованої 15 березня 2022 року Державним комітетом телебачення і радіомовлення України спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики України.

Тож відтепер й маленькі українці у Сегеді матимуть можливість почитати вже відомі їм казки й оповідання рідною мовою, а також підібрати нові улюблені книжки.

Окрім того, в рамках проєкту «Українська книжкова поличка» Посольство також поповнило книжковий фонд бібліотеки, створеної при Самоврядуванні українців м. Сегед.

Посольство подякувало державному комітету телебачення і радіомовлення України та АТ ДАК «Укрвидавполіграфія» за надану літературу, а Самоврядуванню українців м.Сегед та керівництву бібліотеки за підтримку проєкту.

Зауважимо, що «Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Нагадаємо, відкриття «Української книжкової полички» у Центральній бібліотеці Столичної бібліотеки Сабо Ервіна у Будапешті відбулося 5 квітня 2023 року. 

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-