У Будапешті відбулося відкриття «Української книжкової полички»

У Будапешті відбулося відкриття «Української книжкової полички»

Фото
Укрінформ
У Центральній бібліотеці Столичної бібліотеки Сабо Ервіна у Будапешті 5 квітня відбулося офіційне відкриття «Української книжкової полички», яка містить понад 350 книг.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Угорщині.

На відкритті з виступами до присутніх звернулися заступник мера м. Будапешт Габор Керпел-Фроніуш, генеральний директор Столичної бібліотеки Сабо Ервіна Петер Фодор і тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Іштван Балог. У виконанні української співачки Вікторії Колосової пролунали відомі українські пісні.

За повідомленням, до «Української книжкової полички» у Будапешті увійшли книги для дітей та дорослих здебільшого українських авторів, а також іноземних авторів у перекладі українською мовою. Це казки та книги художнього жанру, наукова література. На «Українській книжковій поличці» можна знайти як твори відомих українських класиків, так і провідних сучасних авторів. Частину книг отримано в рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!», започаткованої 15 березня 2022 року Державним комітетом телебачення і радіомовлення України спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики України».

«Відтепер вимушено переселені громадяни України чи наші співвітчизники, що проживають в Угорщині, а також кожен зацікавлений мають можливість прийти до бібліотеки, яка до того ж є однією з найгарніших бібліотек Угорщини, та, оформивши абонемент, обрати з широкого асортименту українських книг. На знак підтримки України абонемент для громадян України буде безплатним», – розповіли у диппредставництві.

Посольство подякувало Державному комітету телебачення і радіомовлення України, АТ ДАК «Укрвидавполіграфія» та «Благодійному фонду «Київська школа економіки» за надану літературу, а Мерії м. Будапешт та керівництву бібліотеки – за підтримку проєкту.

Адреса бібліотеки: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár, 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. Години роботи: понеділок – п’ятниця: з 10.00 по 20.00, субота: з 10.00 по 16.00, неділя – вихідний.

Зауважимо, що «Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Нагадаємо, 3 квітня «Українську книжкову поличку» було відкрито в Національній і університетській бібліотеці Св. Климента Охридського у столиці Північної Македонії – місті Скоп’є.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-