«Українську книжкову поличку» відкрили у Скоп’є

«Українську книжкову поличку» відкрили у Скоп’є

Фото
Укрінформ
У Національній і університетській бібліотеці Св. Климента Охридського у Скоп’є 3 квітня під патронатом Першої леді України Олени Зеленської було відкрито «Українську книжкову поличку».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України у Північній Македонії.

За повідомленням, під час відкриття виступили посол України Лариса Дір, директор Бібліотеки Рахметула Кукі та членкиня Національної спілки письменників України й Спілки письменників Македонії Віра Чорний-Мишкова.

Також у рамках заходу діти з української громади читали твори української класичної та сучасної поезії та прози.

Посол України Лариса Дір зазначила, що проєкт «Українська книжкова поличка» за своєю суттю є багатовимірним. Перше – це збереження нашої самобутньої української ідентичності, культури та традицій, а також українського національного коду. Друге – це вияв незламності та стійкості, через спротив російським окупантам.

«Наша культурна спадщина є багатою, яскравою і непереможною. Українські книжки потрібні нашим дітям, які вимушені були залишити Україну через військову агресію рф проти України», – сказала вона.

Пані посол зауважила, що для кожного народу важливо плекати свою мову і культуру – це і збереження національної пам’яті, і джерело збагачення для інших народів.

«Відтепер у цьому гостинному македонському місці, у вільному доступі, будуть українські книжки для дорослих і дітей. Перебуваючи за кордоном, ви зможете обирати україномовні книжки і навчати дітей. Дбати про українську мову і насолоджуватися її звучанням», – додала Лариса Дір.

Посольство подякувало за допомогу у реалізації цього проєкту Благодійному фонду «Київська школа економіки» та Національній і університетській бібліотеці Св. Климента Охридського.

Зауважимо, що «Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Як повідомляв Укрінформ, у болгарському Пловдиві з'явилася «Українська книжкова поличка».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-