У болгарському Пловдиві з'явилася «Українська книжкова поличка»

У болгарському Пловдиві з'явилася «Українська книжкова поличка»

Фото
Укрінформ
Посольство України в Болгарії подарувало Народній бібліотеці імені Івана Вазова у Пловдиві понад 100 книжок у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Українська книжкова поличка».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, ці книжки два тижні експонуватимуться в Народній бібліотеці, щоб відвідувачі обрали собі бажані для читання, а потім – взяли їх у фонді закладу.

В офіційній церемонії відкриття взяли участь почесний консул України у місті Пловдив Димитр Георгієв, директор Народної бібліотеки Димитр Мінев, а також українці, які отримали тимчасовий захист у Пловдиві.

«Реалізація цього проєкту в час, коли Україна у найстрашнішому та найлютішому бої відстоює свою цілісність і суверенітет, бореться за свою незалежність і європейське майбутнє, має дуже глибоке та символічне значення», – зазначив пан Георгієв.

Зауважимо, що «Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Український інститут книги.

У Посольстві нагадали, що в Болгарії «Українські книжкові полички» вже діють у Столичній бібліотеці в Софії, регіональних бібліотеках в Благоєвграді та Бургасі.

Як повідомляв Укрінформ, добірку українських книжок у рамках ініціативи «Українська книжкова поличка» отримала Центральна бібліотека німецького міста Бремен.

Фото: Посольство України в Болгарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-