Українська діаспора закликала світові медіа поширювати правду про підрив Каховської ГЕС

Українська діаспора закликала світові медіа поширювати правду про підрив Каховської ГЕС

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликає іноземні медіа поширювати правдиву інформацію про вичинений росією страшний злочин – підрив греблі Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, відповідний заклик поширений на сайті СКУ.

«Кожен з нас – боєць на інформаційному фронті, де Росія веде потворну та цинічну війну. Сьогодні Україні знов потрібна наша підтримка. Реакція світових ЗМІ на страшний теракт, що росіяни вчинили на Каховській дамбі – не витримує жодної критики. Впливові видання вийшли із формулюваннями «не все так однозначно» та «сторони звинувачують одна одну». Відзначився проросійським відео й одіозний журналіст Такер Карлсон і багато інших», – ідеться у зверненні української діаспори.

Читайте також: У Конгресі українців Канади вимагають визнати Росію державою-терористом через підрив Каховської ГЕС

СКУ просить світове українство донести правду до місцевих громад своїх країн, урядів, лідерів думок і журналістів.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців закликає світ дати глобальну відповідь на знищення російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС), яке спричинило масштабну гуманітарну та екологічну катастрофу на півдні України.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Через підрив водосховища є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-