На фестивалі «Вишиванка об'єднує» в Естонії встановили рекорд

На фестивалі «Вишиванка об'єднує» в Естонії встановили рекорд

Фото
Укрінформ
На фестивалі «Вишиванка об'єднує», який відбувся в Музеї просто неба у Таллінні, було встановлено рекорд – захід об’єднав найбільшу кількість людей у вишиванках у країнах Балтії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила піар-директор Асоціації українських організацій в Естонії Інна Гордієнко. 

Вона зауважила, що рекорд зафіксував офіційний представник Національного реєстру рекордів України.

«Це було неймовірне за своїми масштабами і красою свято української та естонської культури, свято єднання двох народів через любов до мистецтва, народної творчості та традицій», – поділилася враженнями пані Гордієнко.

За її словами, на фестивалі вдалося зібрати найкращих місцевих кухарів української кухні Faina Ukraina, Kanuti Ramen, SLAVA Ukraina restoran & kohvik, Wines From Ukraine, талановитих майстринь з України, які презентували неймовірної краси вироби «hand-made», співаків та танцюристів естонських та українських колективів, які розважали та заряджали енергією гостей свята – ансамбль VYLNA -Oksana Novokhatniaia, Анастасия Родинчук, Hanna Kharchenko; Алёна Михальчун, Людмила Грам'як, Tetiana Tok, Natalia Tsvik, Ukrainian song and dance group "Volya", Oleg Yevtushenko.

Родзинкою фестивалю став показ естонського етнічного одягу від дизайнерки Vilve Unt, який демонстрували українські дівчата Юлія Гусєва та Настя Бреус.

Пані Гордієнко висловила вдячність команді Асоціації та волонтерам, які приєдналися до заходу, ведучому свята Сергію Олійнику, а також усім учасникам фестивалю, його відвідувачам, всім друзям та партнерам Асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, Україну вперше представили на святкуванні Дня Європи в центрі Таллінна. 

Фото: Інна Гордієнко, Асоціація Українських Організацій в Естонії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-