Україну вперше представили на святкуванні Дня Європи в центрі Таллінна

Україну вперше представили на святкуванні Дня Європи в центрі Таллінна

Фото
Укрінформ
Посольство України й українці Естонії взяли активну участь у масових заходах у Таллінні з нагоди Дня Європи – Україна була вперше представлена у європейському містечку у центрі естонської столиці поряд з 15 країнами-членами Євросоюзу.   

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонській Республіці.

За повідомленням, численні відвідувачі на центральній міські площі Вабадузе мали нагоду познайомитися з культурним і кулінарним надбанням українського народу.

Завершилося святкування концертом за участі переможця Євробачення-2022 українського гурту Kalush Orchestra. Близько 10 тисяч глядачів із захопленням спостерігали за виступами популярних естонських та українських виконавців.

Після виступу Посол України Мар’яна Беца та активісти української громади подякували Kalush Orchestra за їх творчу діяльність і популяризацію сучасної української музики у світі.

Посольство висловило глибоку вдячність Міністерству закордонних справ Естонії, міністру закордонних справ Естонії Маргусу Цахкні, державному секретарю МЗС Естонії Йонатану Всевіову та Представництву ЄК в Естонії за чудову організацію Дня Європи та можливість представити на святі Україну.

Посольство також подякувало Асоціації українських організацій в Естонії, Конгресу українців Естонії, Українському культурному центру та ресторану української кухні «Слава Україні» за активну участь у заходах.

Нагадаємо, Посольство України та українська громада Естонії вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти до Меморіалу пам'яті жертв тоталітарних режимів Маар'ямяе в Таллінні. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначає День Європи. Раніше День Європи святкували у третю суботу травня.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-