Українське вбрання представили на заході «Кольори спадщини» у столиці В’єтнаму

Українське вбрання представили на заході «Кольори спадщини» у столиці В’єтнаму

Фото
Укрінформ
У Національному музеї жінки в Ханої (Vietnamese Women's Museum) відбувся захід «Кольори спадщини», метою якого було показати спільності багатовікових культур України та Вʼєтнаму в сучасному вбранні обох народів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України у В’єтнамі Ірина Гаман.

«Ця ідея з моменту її зародження обʼєднала нас, залучених до процесу підготовки, організаційно й емоційно. Неймовірні дизайнерки, культурні амбасадорки своїх країн Оксана Полонець і Ле Тхі Лан Хионг Lê Thi Lan Hương втілили у фантастичний спосіб задум в реальність», – написала вона.

За словами пані Гаман, на подіумі зустрілися витончені вʼєтнамські аузаї (традиційний одяг Вʼєтнаму) з вишитими картинами з історії, з повсякденного життя, та неймовірні українські сукні, сорочки, які грають розмаїттям кольорів та квіткових і геометричних орнаментів.

«Це був космічний симбіоз двох культур у супроводі музики українських Карпат та гір В’єтнаму», – поділилася враженнями вона.

Пані Гаман також поінформувала, що частиною заходу була експозиція професійних фотографій від Майстерні «Треті Півні», світлини з проєкту «Наше», виконані спільно з Етногалереєю Роксоляни Шимчук і магазину Давній народний одяг.

Читайте також: У столиці В’єтнаму відбувся благодійний захід «Великдень. Перемога Життя»

«Розкішні автентичні строї, вишукані вінки, намиста в неповторних роботах зачаровують. Ці світлини – це демонстрація звʼязку, витоків, куди незмінно повертаємось. Коріння – те, що тримає нас на цій землі», – написала дружина посла України.

Вона зауважила, що емоційною кульмінацією вечора став був показ одного особливого аузаю.

«На ньому – картина Оля Гайдамака «Будь!»… Вишита рукою вʼєтнамської майстрині Україна, огорнута крилами янгола, на аузаї провідної дизайнерки Вʼєтнаму Лан Хионг… Ця неймовірна історія заслуговує окремого допису», – розповіла пані Гаман.

Вона подякувала всім вʼєтнамським однодумцям та спонсорам, завдяки яким відбувся цей захід відбувся: TMG GROUP, Hacoocha Tea.

Подію було організовано спільно Посольством України у В’єтнамі та Вʼєтнамським музеєм жінки.

Нагадаємо, у Посольстві України у в’єтнамській столиці Ханой відбулася фотовиставка «Рік української мужності» про жахи минулих 12 місяців в Україні, спричинених повномасштабним вторгненням росії.

Фото: Julia Radetska Vietnamese Women’s Museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-