Україну презентували на «Тижні культурного стилю» у Нідерландах

Україну презентували на «Тижні культурного стилю» у Нідерландах

Укрінформ
У Гаазі українці, які проживають в Нідерландах, презентували Україну на Cultural Style Week («Тижні культурного стилю»).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, на заході, окрім традиційного одягу, країни також представили їжу, танці та музику.

«Я зі своїм чоловіком Андрієм вперше брала участь в Cultural Style Week. Взагалі він вперше цього року частково проходив в Нідерландах. Інша частина все ще проходить в Лондоні. Було дуже приємно представляти Україну на цьому заході. Ми брали участь в показі костюмів, а танцювальний колектив «Мрія», який базується в Роттердамі (Керівник Марія Удод – Ред.), та Марія Дімова, котра забезпечила вокальний супровід показали, яка багата наша культура», – розповіла Укрінформу співзасновниця Фундації «Ватага» Уляна Бунь.

Вона також зазначила, що всі присутні на Cultural Style Week були дуже вражені українським традиційним костюмом.

«Я була одягнена у святкове традиційне гуцульське вбрання і просто отримала тисячу запитань стосовно кожної деталі костюма. Люди справді щиро цікавилися і вишитими сорочками, і чільцем, і коралями. Також дуже цікаво було спостерігати та відкривати для себе й інші культури. Там були представники Індонезії, Балі, Таїланду, Шотландії, Нідерландів, Домініканської Республіки та багато-багато інших. Дехто з них теж виконував народні танці та грав на традиційних народних інструментах. Взагалі, було справжнє відчуття єдності!», – поділилася враженнями Бунь.

Як повідомляв Укрінформ, фундація «Ватага», яка є платформою для українського мистецтва та культури в Нідерландах, організувала святкування до Дня вишиванки в Гаазі. Захід проходив в Музеї звуку та візуалу.

Українці та нідерландці могли не лише почути історію української вишивки, а й дізнатися, що означають унікальні візерунки в різних областях України.

Також відвідувачі заходу могли перейти до практичних занять – вишивання, обмінятися знаннями та культурою, адже було багато активних ініціативних нідерландців, які мають цілий клуб з вишивання.

Фото: Cultural Style Week

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-