У Стамбулі провели «Вишиваний вечір»

У Стамбулі провели «Вишиваний вечір»

Фото
Укрінформ
У Стамбулі до Всесвітнього дня вишиванки відбувся «Вишиваний вечір» з метою познайомити турецьких друзів з українською вишивкою та більше дізнатися про вишивку турецьку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі.

У рамках заходу була представлена експозиція з українських сорочок, рушників, турецьких скатертин, килимків, кримськотатарський етнічний одяг.

Про українську та турецьку вишивку розповіли дружина генконсула України в Стамбулі пані Людмила Недільська та дружина голови асоціації TURKSID пані Ніляй Баштухан. Було проведено майстер-клас від майстрині пані Тетяни Іпекчі. Також учасники заходу мали можливість скуштувати українські та турецькі смаколики.

«І найголовніше – спілкування… Нам сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати один одного, відчувати, що ми разом і ми єдині у бажанні зміцнювати наші відносини… Ми говорили про українську вишиванку і наших військових, які боронять Україну, які завжди є нашим прикладом і натхненням», – зауважили в Генконсульстві.

ГКУ щиро подякувало шановному пану Ертану Баштухану за підтримку і сприяння у проведенні творчого «вишиваного» вечора, а також українським і кримськотатарським товариствам Стамбула та Коджаелі, викладачам і студентам Стамбульського університету, нашим рідним українцям, митцям і журналістам і всім друзям, які були на заході.

Нагадаємо, Україну представили на заходах до Дня дітей в Туреччині, які були організовані мерією району Чанкая в Анкарі.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-