У Пекіні на фестивалі представили українську культуру й традиційну кухню

У Пекіні на фестивалі представили українську культуру й традиційну кухню

Фото
Укрінформ
У столиці Китаю місті Пекін українці під час фестивалю національностей у міжнародній початковій школі Фанцхаоді познайомили присутніх з українською культурою, одягом, звичаями та традиційними стравами української кухні.

До акції долучились батьки маленьких українців-учнів школи та студія ARTSOUL із колективом українського народного танцю «Паляниця», передає власний кореспондент Укрінформу.

Загалом, гості фестивалю змогли побачити та «спробувати на смак» твори та страви близько п’ятдесяти країн світу, які якнайкраще намагались представляли школярі та їхні батьки.

Юні танцюристи з «Паляниці» під керівництвом Олени Кузьменко та Оксани Ковальової підготували і яскраво виконали запальний український танок, за який глядачі нагородили їх бурхливими оплесками.

Після культурної програми гостей фестивалю запросили до ближчого знайомства з національними кухнями.

Попри незвично спекотну для цього періоду погоду в Пекіні (вище 30°C в тіні), біля українських господинь було дуже велелюдно й гамірно.

Український борщ, пампушки, голубці та всілякі тістечка, солодощі й узвари прийшлись до смаку малечі та їхнім батькам.

У Пекіні на фестивалі представили українську культуру й традиційну кухню / Фото: Володимир Сидоренко, Укрінформ

Стараннями майстринь із народного розпису українські прапорці прикрасили обличчя й одяг чи не кожного третього гостя фестивалю, додаючи жовто-синіх кольорів чудовому травневому дню в столиці Китаю.

Зібрані українцями під час фестивалю кошти, а це близько 30 тис. грн, передали одній із благодійних організацій України, що надає допомогу постраждалим через російську агресію українцям.

Як повідомляв Укрінформ, українці, які проживають у китайському місті Шанхай, провели благодійний захід на підтримку громадян України, постраждалих від російської агресії.

Фото: Володимир Сидоренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-