У Шанхаї відбувся благодійний захід на підтримку українців, постраждалих від російської агресії

У Шанхаї відбувся благодійний захід на підтримку українців, постраждалих від російської агресії

Фото
Укрінформ
Українці, які проживають у китайському місті Шанхай, провели благодійний захід на підтримку громадян України, постраждалих від російської агресії.

Організатором зібрання виступила українська громада міста за сприяння Генерального консульства України в Шанхаї, передає власний кореспондент Укрінформу.

Захід відвідали понад 100 осіб, серед яких українці та група китайських студентів Шанхайського університету іноземних мов, які вивчають українську мову.

Присутні долучились до української культури та звичаїв, скуштували українську національну кухню, узяли участь у відкритому мікрофоні та позмагались у тематичних вікторинах.

Виховниця гуртка «Шанхайські дракони» української скаутської організації «Пласт» Зоя Гедз разом із шанхайськими пластунами провела майстер-клас із писанкарства. Українці та китайці писали писанки, говорили про історію та традиції писанкарства, про кольори, символи та їх значення.

У Шанхаї відбувся благодійний захід на підтримку українців, постраждалих від російської агресії. Фото надані організаторами

Як зазначив один з активістів громади Антон Матусевич, головною метою заходу було об’єднання українців, котрі проживають у країні, яка сьогодні не проявляє великої дружби до України.

«У Китаї є багато українців, які продовжують працювати та допомагати Україні, і цей захід проведений саме для них. Важливо розуміти, що попри різні думки та позиції з багатьох питань, цінності у нас завжди одні – любов і повага до України та її культури, а також гордість бути українцем», – сказав Матусевич.

Зібрані в ході заходу кошти на підтримку українців, які перебувають у скруті через російську агресію, будуть передані одній із благодійних українських організацій, що надають гуманітарну допомогу постраждалим.

Як повідомляв Укрінформ, у катарській столиці Доха провели кулінарний майстер-клас, під час якого близько 30 юних і талановитих кухарів навчалися високого мистецтва української кухні.

Фото надані організаторами

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-