Український гурт KAZKA виступив у Гаазі

Український гурт KAZKA виступив у Гаазі

Фото
Укрінформ
У Гаазі 14 травня відбувся концерт українського музичного гурту KAZKA – насолодитися відомими хітами «Плакала» та «Свята» з’їхалися українці та нідерландці з усієї країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Серед присутніх також було багато тих, хто через війну росії в Україні був змушений покинути власні домівки в Україні та опинився в Нідерландах. У супроводі волонтерів концерт українського гурту KAZKA також відвідали українські військові, які зараз проходять реабілітацію в Нідерландах.

Під час концерту солістка KAZKA Олександра Заріцька закликала дівчат поцілувати українських захисників на знак вдячності.

Від українських військових Заріцька отримала квіти, а ще український прапор. Вже після концерту співачка показала кореспонденту Укрінформу свій подарунок – український прапор підписаний українськими військовими.

«Вони зробили мені сюрприз, і це такий дуже цінний подарунок. Я, мабуть, його повішу десь в рамочку вдома. Дивіться тут кожен з військових підписав від себе і це дуже цінно. Тут і позивні, і підписи, і сердечки намальовані. Дуже класно, дуже приємно», – каже Заріцька.

Варто зазначити, що український гурт KAZKA виступав в Гаазі чотири роки тому. Солістка гурту каже, що тоді була сором’язливіша.

«Відвідувачі концерту мають закохатися в артиста, і я намагаюся віддати всю свою душу. Я думаю, що чотири роки тому я була трошки більш сором’язлива під час виконання музики. Зараз я не соромлюся показувати справжню себе і не думаю, як я виглядаю, мені найголовніше, щоб люди зрозуміли, що я справжня і хочу зробити так, щоб вони нахапалися позитиву. Нам це вдалося –  і сльози щастя побачити, і усмішки. І військові неймовірні. Був дуже справжній щирий незабутній концерт в Гаазі», – розповіла артистка.

Гурту KAZKA також заспівав гімн України та постійно висловлював підтримку нашим захисникам та українцям, які опинилися в Нідерландах через війну.

Окрім концерту, гурт також відвідав в Роттердамі центр, де проживають українські біженці, а ще  українську школу в Амстердамі.

«Люди зберігають культуру, наші традиції це чудово, що вони перебуваючи за кордоном це роблять», – зазначила Заріцька.

«Люди зберігають культуру, наші традиції це чудово, що вони перебуваючи за кордоном це роблять», – зазначила Заріцька.

Голова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зваан зазначила, що підтримка українців закордоном дуже важлива.

«Важливо зберегти українську культуру, українську пісню. Також підтримати українців закордоном : українців , які вимушені переїхати тимчасово за кордон, а також і волонтерів діаспори, бо на їх плечі лягло багато навантаження від початку повномасштабної війни в Україні. Важливо перезавантаження. А його може дати тільки живе спілкування, щирі емоції, теплі обійми. Це ковток духовної підтримки для всіх українців закордоном», – сказала вона.

Зваан розповіла, що після концерту до неї підійшов військовий, який проходить реабілітацію в Нідерландах. Він щиро дякував за організацію, за запрошення їх на концерт, сказав: «Зранку так важко було, бо період посттравматичний після війни та поранень дуже складний. А ввечері концерт! Я такий щасливий зараз, мені так добре на душі і я посміхаюся і є бажання знову боротися».

Голова Фундації «Українці в Нідерландах» зауважила, що «ці слова і є тим, заради кого і для чого ми це робимо і маємо робити».

«Взагалі в програмі приїзду гурту у нас не тільки концерт, а ціла програма: відвідування Української школи в Амстердамі, відвідали локацію де мешкають наші українські біженці, а також побували на будівництві першого житлового району «Мрія» для українців. Це неймовірно!», – розповіла Укрінформу Віра Зваан.

І, звісно, KAZKA побувала в Гаазі біля будівлі Палацу миру – офіційної резиденції Міжнародного суду ООН і Постійної палати третейського суду.

Там український гурт сфотографувався з плакатом, на якому було написано «чекаємо на тебе тут, х*йло!». Фотозвернення, адресоване путіну KAZKA виклала в Інстаграмі.

Нагадаємо, у нідерландському місті Гертогенбос на фестивалі, присвяченому Дню визволення, виступив український гурт Go-A.

Фото: Ірина Драбок, Фундація «Українці в Нідерландах», KAZKA / Інстаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-