У музеї в Гаазі відзначатимуть День вишиванки

У музеї в Гаазі відзначатимуть День вишиванки

Укрінформ
У нідерландській Гаазі 17 травня в Музеї звуку та візуалу відзначатимуть День вишиванки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, захід організовує Фундація «Ватага», яка є платформою для українського мистецтва та культури в Нідерландах.

«До організації заходу долучилося багато ініціативних українців, а також нідерландців, які мають цілий клуб з вишивання і зараз це нідерландське товариство настільки включилося, що також запропонувало поїхати в музей історії текстильної справи в Лейдені. А ініціативна нідерландка з цього товариства запропонувала написати цілий розділ про українську вишиванку в місцевій енциклопедії», – розповіла Укрінформу співзасновниця Фундації Ватага Уляна Бунь.

Вона також зазначила, що вишиванка – національний символ України. Вона символізує красу, здоров'я, щастя і родинну пам'ять.

«Під час заходу крім культурної цінності, ми поміркуємо про вишиванку як форму творчого самовираження. Вишивку – як виступ проти соціальної несправедливості та боротьби за мир та дбайливий світ. Ми називаємо це крафтивізмом», – зазначила вона.

Бунь також розповіла, що завдяки Фундації «Ватага» з’явилася можливість реалізовувати багато цікавих та важливих культурних проєктів.

«Зараз всі українські мистецькі проєкти ми з Уляною Бунь, об’єднавши зусилля, намагаємося робити через Фундацію «Ватага». Ми маємо багато ідей, а також до нас в Український дім приходить багато творчих, ініціативних людей. Ми з Уляною Бунь та Юлією Заерховською створили та організували громадську організацію «Ватага». Ми об’єдналися, щоб працювати у творчому, мистецькому напрямку», – розповіла Укрінформу співзасновниця Фундації Ватага Оксана Савчук.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2022 року, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, у Роттердамі відкрив свої двері Український дім, координаторкою якого є Оксана Савчук.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-