У Тбілісі вшанували пам’ять героїв-борців за свободу України та Грузії

У Тбілісі вшанували пам’ять героїв-борців за свободу України та Грузії

Фото
Укрінформ
8 травня, у День пам’яті жертв Другої світової війни, Посольство України у Грузії започаткувало нову традицію – вшанування героїв-борців за свободу українського та грузинського народів покладанням квітів до монумента в парку відпочинку біля озера Лісі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

«Таким чином, ми згадуємо не тільки тих, хто загинув, але й тих, хто наразі продовжує героїчну боротьбу з новою формою фашизму – рашизмом», – зауважили у диппредставництві.

Користуючись нагодою, Посольство подякувало керівництву приватної компанії «Lisi Development», особисто Мамуці Хазарадзе, грузинським активістам, і особисто Лані Гвінджілії Lana Ghvinjilia ветеранам збройної боротьби за свободу і незалежність України та Грузії, а також представникам української громади, діаспори та Української скаутської організації Пласт у Грузії, і особисто Марії Москаленко.

У своєму виступі Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов наголосив, що «саме в цей день ми схиляємо голови перед грузинськими й українськими героями, які віддали своє життя за свободу, суверенітет та незалежність України та Грузії в незламній боротьбі проти надзвичайно жорсткого нелюдяного підступного ворога – фашистської росії».

Він також підкреслив, що імена цих Героїв будуть на віки закарбовані в пам’яті братських українського та грузинського народів, а насаджені на їх честь дерева будуть завжди символом жаги до життя в вільних незалежних та успішних державах.

Водночас Андрій Касьянов виказав сподівання, що місцеві органи влади міста Тбілісі нарешті позитивно розглянуть чисельні пропозиції Посольства щодо вшанування пам’яті героїв, загиблих за свободу і незалежність України та Грузії шляхом найменування на їх честь вулиці, парку або скверу.

Поряд з цим, за сталою традицією, Посольство провело урочисте покладання квітів до погруддя грузинського героя Мелітона Кантарії та пам’ятника загиблим грузинським військовослужбовцям у парку Кіквідзе міста Тбілісі.

«Монумент Героям України та Грузії в парку озера Лісі це не перший, і сподіваємось далеко не останній проєкт, який реалізується за активної участі Посольства України в Грузії з представниками політичної партії «Лело для Грузії», зокрема Бадрі Джапарідзе, Саломе Самадашвілі, Грігола Гегелія та приватного бізнесу компанії TBC Group», – додали у Посольстві.

Нагадаємо, у Тбілісі за підтримки Посольства України в Грузії та Unite Together відбувся благодійний вечір, у рамках якого було проведено аукціон антивоєнних плакатів «Креативний спротив».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-