Українська школа «Мрія» в Цюриху відзначила свою першу річницю

Українська школа «Мрія» в Цюриху відзначила свою першу річницю

Фото
Укрінформ
Українській школі «Мрія» в Цюриху, у якій нині навчаються понад 200 учнів, виповнився рік.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швейцарії

З Днем народження чудової освітньої ініціативи засновників, учнів і дошкільнят, вчителів і батьків привітала Посол Ірина Венедіктова.

За повідомленням, у «Мрії» охочі вдосконалюють знання української мови, культури та історії і зміцнюють усвідомлення свого українського походження.

У диппредставництві зауважили, що школа має право виставляти оцінки у швейцарський атестат з предмета «рідна мова та культура», адже уроки української тут сертифіковані за програмою HSK (Heimatliche Sprache und Kultur).

Ірина Венедіктова поповнила шкільну бібліотеку новими українськими книжками. А школі на згадку про першу річницю подарувала ляльку-оберіг «Нескорена» – символ незламного духу нашого народу, який попри випробування і відстані відстоює свої ідеали.  

«У «Мрії» розвивають здібності й таланти наймолодших, щоб вони могли втілювати свої найсміливіші мрії. Школа – велика міцна родина, яка дбає про майбутнє українських дітей, а отже і про майбутнє України», – наголосили у Посольстві.

Крім того, висловлена подяка Євгену Процюку за запрошення розділити свято української мови, пісні та танцю та познайомитися з розумними та патріотичними дітлахами, а також побажання здійснення задуманого в кожного з «мрійців».

Нагадаємо, нещодавно виповнився рік Українській школі в Женеві (École ukrainienne à Genève), заснованої асоціацією Ukrainian women in Switzerland для українських школярів, які були вимушені покинути свою Батьківщину та проживають у Швейцарії.

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-