З Риги відправили черговий конвой допомоги, зібраний діаспорою та друзями України

З Риги відправили черговий конвой допомоги, зібраний діаспорою та друзями України

Фото
Укрінформ
У латвійській столиці в середу, 3 травня, відбулася відправка до України чергового конвою для українських військових, організованого Конфедерацією українців Латвії «Віче» за допомогою латвійських друзів України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінку Посольства України в Латвії. 

«Кожен такий вантаж рятує захисників України та робить Україну сильнішою. Ми вдячні Латвії та латвійському народу за багатосторонню та постійну допомогу. Латвія – наш союзник і наш друг, і ми завжди будемо про це пам'ятати. Дякуємо усім, хто разом з нами бореться за нашу свободу», – зазначив посол Анатолій Куцевол, який взяв участь у церемонії відправки конвою.

Обладнання та оснащення, різні речі, що необхідні українським захисникам на фронті, вдалося придбати завдяки допомозі латвійських друзів і партнерів.

Зокрема, за фінансової підтримки компанії «Latvijas finieris», Конфедерацією «Віче» було придбано пікап Mitsubishi L200 високої прохідності, 10 ноутбуків для одного з командних пунктів Збройних сил України, 100 комплектів для модернізації озброєння, 200 комплектів літньої військової форми, мастила для військової техніки, а також тактичні окуляри, рукавиці, рюкзаки, засоби гігієни.

Завдяки зібраним пожертвам в рамках благодійної ініціативи «Stopify», в Україну буде доставлено пікап Mitsubishi L200, позашляховик Jeep Commander, два десантні катери з причепами, а також безпілотники, теплові камери, зарядні станції.

Латвійський фонд «Uznemesi Mieram» передає для українських військових пікап Nissan Navara, а компанія «Latvenergo» – десятки зарядних пристроїв високої потужності.

Також у складі гуманітарного конвою для військових ЗСУ передаються раціони харчування та продуктові набори, придбані завдяки благодійним концертам відомого латвійського піаніста Андрія Осокіна.

Крім цього, в Україну передаються 1200 упаковок консервів з оленини для військових, які підготувала Латвійська спілка мисливців, та засоби гігієни для наших військових від організації «TEV». Також були відправлені подарунки для дітей бійців 126-ї бригади, дитячі речі і засоби гігієни для Центру матері та дитини Київської області від асоціації «Tavi Draugi».

Участь у відправці конвою взяли учні Ризької української середньої школи та Ризької початкової школи народного образотворчого мистецтва імені О.Калпака, а також діти Єлгавського центру української культури «Джерело». Діти підготували малюнки та листи зі словами вдячності українським захисникам та побажаннями перемоги України.

Як повідомлялося, у вівторок президент Латвії Егілс Левітс прийняв вірчі грамоти в нового посла України Анатолія Куцевола, що означає офіційний початок роботи українського дипломата на цій посаді.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-