Стартувало подання кандидатів на нагородження найвищою медаллю СКУ

Стартувало подання кандидатів на нагородження найвищою медаллю СКУ

Укрінформ
Світовий конгрес українців оголосив про старт подання кандидатів на нагородження найвищою медаллю СКУ – Медаллю св. Володимира Великого, яке триватиме до 15 липня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті діаспорської організації.

Зауважується, що СКУ нагороджує цією медаллю осіб, які зробили особливий вклад у розбудову українського життя в діаспорі та розбудову України, згідно з цілями та завданнями, які встановлені Статутом СКУ.

Нагородження медаллю св. Володимира Великого відбудеться на XII Конгресі СКУ, який запланований на 19-23 жовтня 2023 року. 

Медаль, в основу якої ліг срібляник часів Володимира Великого, засновано в 1988 р., а перше нагородження відбулося в 1989 р. Медаль має круглу форму з зображенням на аверсі тризуба та написом навколо нього «Світовий конгрес українців» і Ukrainian World Condress та з зображенням на реверсі св. Володимира Великого та написом навколо нього «Князь Київської Держави св.Володимир Великий». Медаль виготовляється зі срібла з кільцевою позолотою.

За повідомленням, головою Комісії СКУ з нагородження обрано Ярославу Хортяні. Щокаденції СКУ створює Комісію, яка буде перевіряти прохання та залучені матеріали про діяльність кандидата на нагородження, щоб вони відповідали критеріям СКУ, та буде передавати свої рекомендації Раді Директорів СКУ для затвердження. 

Детальніше про умови подання, а також, хто може подавати пропозицію щодо нагородження медаллю св. Володимира Великого можна дізнатися на сторінці проєкту

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод наприкінці 2022 року був нагороджений орденом Гетьмана Петра Сагайдачного I-го ступеня за вагому підтримку та значний внесок у зміцнення обороноздатності України та волонтерську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-