Діаспора сьогодні проситиме уряд Австралії надати ЗСУ бронемашини Hawkei

Діаспора сьогодні проситиме уряд Австралії надати ЗСУ бронемашини Hawkei

Укрінформ
Українська громада в Австралії проведе у суботу масштабну акцію #FreeTheHawkei, щоб попросити уряд країни продовжити підтримку України, зокрема надати бронемашини Hawkei.

Про це йдеться у пресрелізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Оскільки Україна готується розпочати свій весняний наступ, будь-яка додаткова військова допомога від австралійського уряду буде дуже вітатися», – сказала співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Катерина Аргиру.

Читайте також: Австралія проведе наймасштабнішу за майже сорок років реформу збройних сил

Вона подякувала уряду Австралії за вже надану допомогу Україні та закликала передати бронемашини Hawkei.

«Австралійці підтримують порядок, заснований на правилах, і розуміють, що український народ змушений йти на неймовірні жертви, коли все, що він хоче зробити, це прожити своє життя в мирі. Ми закликаємо уряд Австралії передати Hawkei, щоб ми могли разом забезпечити перемогу», – додала вона.

Читайте також: ЗСУ на Бахмутському напрямку використовують австралійські Bushmaster

Акція пройде по всій Австралії. Зокрема українці зберуться у Бендіго в штаті Вікторія біля заводу Thales Australia, який виробляє Hawkei.

Також акції відбудуться у містах Франції, Швейцарії, Швеції, Чехії, Грузії, Норвегії та США.

Бронемашини Hawkei виробляє австралійська компанія Thales Australia, яка також робить Bushmaster. Hawkei за допомогою шестициліндрового дизельного двигуна Steyr M16 потужністю 200 кВт (268 к.с.) може розвивати швидкість до 130 км/год. Бак на 200 літрів забезпечує запас ходу в 600 км.

Читайте також: Австралія надасть Україні близько 100 дистанційних систем озброєння

У залежності від комплектації машина вміщає 4-6 осіб. Сталевий корпус забезпечує бронезахист за 1 рівнем STANAG 4569, а також має V-подібне днище. Підвищення рівня захисту досягається кріплення додаткової композитної броні.

Назва Hawkei походить від отруйної змії, яка водиться в основному в Північній Австралії.

Читайте також: Австралія передасть Україні дрони на десятки мільйонів доларів

Як повідомляв Укрінформ, торік уряд Австралії ухвалив рішення про передачу Україні ще 30 бронемашин типу Bushmaster на тлі триваючої російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-