Австралія передасть Україні дрони на десятки мільйонів доларів

Австралія передасть Україні дрони на десятки мільйонів доларів

Укрінформ
Уряд Австралії напередодні річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну оголосив новий пакет військової допомоги Україні, а також нові санкції проти росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

У військовий пакет на A$33 мільйони увійдуть дрони. За словами віцепрем’єра й глави Міноборони Австралії Річарда Марлза, безпілотні авіаційні комплекси «забезпечать розвідку на полі бою та розширять можливості спостереження для українських військових, у той час як вони продовжуватимуть боротьбу проти російської агресії».

Також австралійський уряд запровадив нові санкції проти росії. У санкційному списку вказані 90 фізичних і 40 юридичних російських осіб.

Міністр закордонних справ Пенні Вонг заявила, що додаткові санкції «націлені на тих у російському уряді, хто допомагає продовженню цієї війни, тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду, щоб виправдати цю війну».

Нові обмежувальні заходи, зокрема, поширюватимуться на російських міністрів, військових, патріарха рпц кирила та пропагандистське медіа Sputnik.

Читайте також: Франція та Австралія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди для України

Загалом у санкційному списку Австралії більше тисячі російських фізичних і юридичних осіб. Ба більше, країна передала Україні військової допомоги на  A$510 мільйонів, включаючи 90 Bushmaster.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Австралія провела парламентську демонстрацію солідарності з Україною напередодні річниці вторгнення росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-