Австралія надасть Україні близько 100 дистанційних систем озброєння

Австралія надасть Україні близько 100 дистанційних систем озброєння

Укрінформ
Австралія надасть Україні близько сотні дистанційних систем озброєння (RWS) вартістю до 80 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті австралійської компанії Electro Optic Systems.

Сьогодні компанія Electro Optic Systems оголосила про підписання контракту на постачання дистанційних систем озброєння (RWS) в Україну на суму до 80 мільйонів доларів США.

Як зазначається, EOS уклала угоду з українським державним зовнішньоторговельним підприємством «СпецТехноЕкспорт» («STE») на постачання в Україну до 100 важких систем RWS, включаючи запчастини до них та супутні послуги.

Угода передбачає постачання систем упродовж 2023 та 2024 років за умови проведення демонстраційних випробувань у найближчі тижні.

Дистанційна система озброєння (RWS) встановлюється на бронетехніку та танки, щоб дозволити військам ідентифікувати цілі, автоматично відстежувати їх та вести вогонь із системи озброєнь, не виходячи з машини та не піддаючись зовнішньому впливу.

Читайте також: Норвегія та Данія передадуть Україні 8 тисяч артилерійських снарядів

RWS може бути інтегрована в різні транспортні засоби і платформи та використовуватися для широкого спектра завдань. Вона забезпечуватиме повну бойову готовність, оскільки екіпаж керує системою, захищеною всередині транспортного засобу.

Ця продукція виготовляється в Австралії. При виконанні контракту EOS спиратиметься на мережу підтримки та ланцюжок поставок, що складається з понад 100 постачальників з Австралії та інших країн", - повідомили у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Австралії 31 березня запровадив нові обмежувальні заходи проти російських чиновників.

Фото з сайту eos-aus.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-